سوابق فردازی

فردازی اسفند ماه سال ۹۳ شکل گرفت و از ابتدای سال ۹۴ فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد. هدف فردازی در سال ۹۴ معرفی مشاغل مختلف به بچه‌ها در شهرهای کوچک کشور بود. اما چطور این هدف برای ما در اولویت قرار گرفت؟

 

«دوست داری چه کاره شوی؟» این سوالی است که بیشتر ما از بچه‌ها می‌پرسیم؛ بچه‌هایی که خانواده و افراد موفق اطرافشان اولین پایه‌های رویای فردایشان را شکل می‌دهند. برای کودکان و نوجوانان یک تلنگر کافی است تا در دنیای رویاهایشان را به روی شما باز کنند و شما را وارد بازی خود کنند. «فردازی»، به آن در تلنگری زد تا جای تازه‌ای در رویای کودکان و نوجوانان امروز برای فردایی بهتر باز شود.

تیم فردازی متشکل از جوانان داوطلبی‌ که مشتاق بودند مهارت‌‌هایشان را در قالب یک شغل به کودکان و نوجوانان معرفی کنند و در کارگاه عملی به آنها کمک کند برای ساعاتی کار کردن در آن شغل را تجربه کنند. ما سعی کردیم به آنها نشان دهیم یک نقاش، یک نویسنده، یک عکاس، یک برنامه‌نویس، یک مترجم و... کیست و چه کاری انجام می‌دهد. شاید هر کدام از بچه‌های تیم فردازی، شوالیه رویاهای یکی از بچه‌های امروز باشد و آنها فردا به دنبال رویای خود بروند.

ما با هدف آموزش رایگان به بچه‌های ۱۳ تا ۱۷ سال هر فصل از سال در یکی از شهرهای کشور که از نظر اقتصادی و آموزشی نسبت به دیگر شهرها موقعیت متفاوت‌تری دارد حضور پیدا کرده و کارگاه‌های عملی معرفی مشاغل را برگزار کردیم؛ بهار در بهشهر (استان مازندران)، تابستان در قروه (استان کردستان) و پاییز در کلشتر (استان گیلان) و زمستان در نجف آباد (استان اصفهان).

 

بهار ِ فردازی

 اولین دوراز کارگاه‌های فردازی با چهار موضوع عکاسی، نساجی، برنامه‌نویسی و گردشگری روزهای ۱۶ و ۱۷ام اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ در بهشهر در استان مازندران برگزار شد. این کارگاه‌‌ها در مجتمع آموزشی فرهنگی غیرانتفاعی خوارزمی بهشهر با حمایت مدیریت قلم‌چی (شعبه بهشهر) برگزار شد و تیم مربیان فردازی هر کدام در دو نوبت برای ۴۰ دانش‌آموز دختر و پسر در رده‌ سنی ۱۱ تا ۱۴ کارگاه‌های عملی برگزار کردند.

 

تابستان ِ فردازی

فردازی دومین دور کارگاه‌ها در شهر قروه استان کردستان میزبان بیش از۶۰ شرکت‌کننده در سنین ۱۱ تا ۲۰ سال بود. کارگاه‌های تابستانی فردازی با حمایت نماینده ولی فقیه در استان کردستان و مسوول مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور (آیت‌الله سید محمد حسینی شاهرودی) و همکاری انجمن اسلامی دانش آموزان قروه، اداره آموزش و پرورش قروه و کمیته امداد امام خمینی «ره» قروه روزهای ۱۷ و ۱۸ام شهریور ماه برگزار شد.

تیم فردازی پس از برگزاری کارگاه‌ها برای ارایه گزارش با نماینده ولی فقیه در استان کردستان نیز دیدار کرد. در این دوره هشت کارگاه عکاسی، روابط عمومی، تجارت الکترونیک، مدیریت پروژه، نساجی، شیمی،  برنامه نویسی و آتش نشانی به همراه دوره‌های سبک زندگی: تحقق رویاها، انتخاب شغل، الگوی مصرف وشایعه شناسی و جلوگیری از شایعه سازی برای دختران و پسران برگزار شد.

 

پاییز ِ فردازی

سومین فصل سال، فردازی میزبان ۴۰ دانش‌آموز در شهر کوچک کلشتر نزدیکی رودبار در استان گیلان بود. طی برگزاری این دوره که با حمایت مدرسه‌ساز خیر، آقای قاسم زادعسگر در مدرسه هیات امنایی امیرکبیر اجرا شد،فردازی برای شرکت‌کننده‌ها که در رده سنی ۱۳ تا ۱۵ سال بودند پنج کارگاه برگزار کرد. این کارگاه‎ها شامل کارگاه‌ برنامه‌نویسی ۴۰ تلویزیون، تجارت الکترونیک، مدیریت پروژه، عکاسی و برنامه‌نویسی بود.

 

زمستان ِ فردازی

آخرین فصل سال، فردازی میزبان بیش از ۲۰۰ دانش‌آموز در شهر کوچک نجف آباد بود. در این دوره پنج کارگاه برای معرفی مشاغل برنامه‌نویسی، نساجی، رنگرزی و شیمی، برنامه‌نویسی برای تلویزیون، تجارت الکترونیک و آتش‌نشانی در دو مدرسه دخترانه و پسرانه بنت‌الهدی و علم‌الهدی طی دو روز برگزار شد. شرکت‌کننده‌ها علاوه‌ بر این کارگاه‌ها در دوره‌های سبک زندگی با موضوعاتی مانند شناخت شایعه و جلوگیری از شایعه‌پراکنی، مدیریت زمان، کارکرد مغز و چگونه «نه» بگوییم نیز شرکت کردند. در پایان دوره زمستانی کارگاه‌های معرفی مشاغل، تیم فردازی با همکاری مجتمع فنی راهبرد که صاحب مجوز رسمی از سازمان آموزش و پرورش است به شرکت‌کنندگان گواهی پایان دوره نیز اعطا کرد.

فردازی را دنبال کنید:

حامیان فردازی:

  • کانون فرهنگی آموزش - قلم چی
  • راهکارهای راهبردی فرداد
  • دانا
  • مجتمع آموزشی راهبرد
  • آموزش و پرورش شهرستان قروه
  • اتحادیه انجمن‌های اسلامی شهرستان قروه